VASKİ ile OSB arasında su şebekesi devir protokolü

VASKİ ile OSB arasında su şebekesi devir protokolü

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) ile Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanlığı arasında su şebekesinin devir protokolü imzalandı.

VASKİ’den yapılan açıklamada, yılların sorunu haline gelen OSB su giderleri ve bakım onarım işlemlerinin bundan sonra VASKİ'ye devredildiği belirtildi. Sanayiciye ciddi külfet getiren ve kendi imkanları ile su şebekesi, depo yapımı, elektrik giderleri gibi maliyetleri karşılamak zorunda kalan OSB'deki işletmelerin bu yükten kurtarıldığı dile getirilen açıklamada, “VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ile OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan tarafından imzalanan protokol ile OSB'deki su işlemlerinin tümü VASKİ tarafından yürütülecek. VASKİ, bu konuda hiçbir karşılık beklemeden OSB'de bulunan depoları, terfi merkezlerini devralarak, sanayicinin yıllardır uğraştığı sorunu ortadan kaldırdı” denildi. 


İmza töreninde konuşan VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ise, bu sorunun yılların çözülemeyen sorunu olduğunu belirterek, “Biz Van'da sıkıntıları en aza indirmek için uğraşan bir kurumuz. Bize iletilen sorunları geciktirmeden anında çözüm yolları bularak, sıkıntıları gidermeye çalışıyoruz. OSB'de de bu sıkıntıyı duyunca çözüm için start verdik. Sanayicimize destek vererek, yılların sorununu bir protokol imzalayarak çözdük. Artık OSB su meselesi VASKİ'den sorulur. Bundan sonra sanayicimiz üretsin, ekonomiye katkı sunsun diye biz de üzerindeki bu yükü kaldırdık. Yıllardır içme suyu konusunda kendi kaderine terk edilip su verilmeyen Van OSB, imzaladığımız protokolle olması gerektiği şekilde içme suyu hizmetini VASKİ olarak biz vermeye başladık. Bu projeyle aynı zamanda yıllardır su sıkıntısı çeken Bardakçı Mahallemizin ve yaklaşık 400 adet TOKİ konutumuzun da ihtiyacı giderilecek inşallah. Bu konuda bizlere destek olan OSB Başkanımız Mehmet Aslan Beye ve yönetimine teşekkür ediyorum, hayırlı olsun" şeklinde konuştu. 


Van OSB Başkanı Mehmet Aslan ise, bu olumlu yaklaşımından dolayı VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş'a teşekkür ettiğini belirterek, “Protokol ile yıllarca OSB’de büyük külfet getiren terfi su hatları, arıza ve bakımları, su pompaları masrafları, elektrik giderleri, işçi maaş ve giderleri, VASKİ Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacaktır. Bu sanayicimiz için büyük bir müjdedir. Teşekkür ediyoruz” dedi.