OSB için imzalar atıldı

OSB için imzalar atıldı

“Van Organize Sanayi Bölgesi Yol Altyapısının Güçlendirilmesi ve Sıcak Asfalt İle Yenileme Projesi”nin imza töreni gerçekleştirildi.

2018 Yılı Yatırım Altyapısının Güçlendirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından desteklenen “Van Organize Sanayi Bölgesi Yol Altyapısının Güçlendirilmesi ve Sıcak Asfalt İle Yenileme Projesi”nin imza töreni Valilik binasında gerçekleştirildi.

İmza törenine, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Van Organize Sanayi Bölgesi (Van OSB) Başkanı Memet Aslan, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ve DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray katıldı.

 

ÖRNEK BİR PROJE
İmza töreninde konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, önemli bir projeye imza atacaklarını belirterek, “Bugün güzel bir işbirliği örneğini kamuoyu ile paylaşmaktan memnuniyet duyuyorum. DAKA’nın, Büyükşehir Belediyesinin ve OSB’nin gerçekten örnek bir projesi.” dedi.

 

7 KM’LİK YOL
Proje kapsamında 7 kilometrelik bir yolun sıcak asfalta kavuşacağını belirten Zorluoğlu, şu bilgileri verdi:
“Memet başkanı ziyaret ettiğimde Van OSB’nin en temel probleminin altyapı problemi olduğunu, özellikle asfalt yol olduğunu bize iletmişlerdi. O zaman da bu sorunu çözebileceğimizi söylemiştik. İnşallah OSB içinde 7 kilometrelik bir yolu sıcak asfaltla asfaltlayacağız. Ve oradaki yol sorunu da çözülmüş olacak. Proje yatırım tutarı 5 milyon 401 bin 802 TL. Bunun 3 milyon 305 bin TL'lik kısmı DAKA tarafından hibe olarak karşılanıyor. Kalan 2 milyon 96 bin TL’lik kısmı ise Van Büyükşehir Belediyemiz tarafından finanse ediliyor.”

 

“BAŞKAN BİZİ SIKIŞTIRDI”
Van OSB Başkanı Memet Aslan’ı konuyu takip ettiği için takdir eden Zorluoğlu, şunları söyledi:
“Tabi bu belediyemizin Van’ın sanayisine yaptığı çok büyük bir katkıdır. Belediyemizin hakkını teslim edelim. İlimizin her alanına, her sektörüne, gücümüzün yettiğince destek olmaya çalışıyoruz. Ben başta hükümetimize, sayın Kalkınma Bakanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Memet başkan bizi adeta sıkıştırdı, takip etti, sürekli bizimle irtibat halindeydi, neticesini de aldı, ben OSB Başkanımıza ve yönetimine de teşekkür ediyorum. DAKA Genel Sekreterimize ve Van TSO Başkanı ve yönetim kuruluna da teşekkür ediyorum. İnşallah kısa zamanda işe başlıyoruz ve yıl bitmeden de tamamlamış olacağız. İlimize, iş dünyamıza hayırlı uğurlu olsun.”
Yapılan konuşmanın ardından proje için imzalar atıldı.
Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi